Çay içmeyi seviyor olsanız bile, yemekten önce içmekten kaçınmanız faydalı olabilir. Özellikle alışkanlık haline gelirse, çeşitli vücut fonksiyonlarını etkileyebilir. Yemekten önce çay içmenin neden iyi bir fikir olmadığını öğrenin.
Genellikle sabah uyandıktan sonra vücudunuzun sıvı tüketmeye ihtiyacı vardır. Bu durumda çay en iyi seçeneklerden biridir. Bu içeceklerin büyük çoğunluğu çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan kısa sürede hazırlanabilir.
Yemekten önce neden çay içilmemeli?
Çaylar genellikle insan vücuduna sağlayabilecekleri sağlık faydaları ile tanınırlar. Sabah yemeğinden önce bir fincan çay içmenin vücut üzerinde çeşitli zararlı etkileri olabilir.
Uzmanlar sıklıkla, özellikle sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği için bazı sıvıları içmeden önce yemek yemeyi önermektedir.
Erken saatlerde içilmesi daha iyi olabilecek çaylar da vardır. Bunlar arasında yeşil çay, matcha çayı, iyi limon otu çayı, hibiskus çayı, papatya çayı, zencefil çayı ve lavanta çayı sayılabilir.
Kabızlığa neden olabilir
Çayda bulunan teofilin adlı bir kimyasal sindirim sistemi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve bu da kabızlığa yol açabilir. Genel olarak çay, bağırsaklardaki maddenin dışarı atılmasına yardımcı olabilir, ancak yemeklerden önce çay içmek kabızlığa neden olabilir.
Besin emilimini engelleyebilir
Yemeklerden önce çay içmek vücudun işleyişini ve sağlığını etkileyebilir. Bu içecekteki tanenlerin varlığı, gıdalardaki demir ve diğer temel besin maddelerinin emilimini engelleyebilir.
Mide yanmasına neden olabilir
Yemekten önce çay içmenin neden iyi bir fikir olmadığını merak ediyorsanız, yemekten önce kafein açısından zengin içecekler içmenin mide ekşimesi, şişkinlik ve ağrıya nasıl neden olabileceğini düşünün. Bunun nedeni, çay veya kafeinli içeceklerdeki asidin midenizdeki sindirim asitleriyle etkileşime girerek şişkinliğe ve asit reflüsüne yol açmasıdır.
Sizi susuz bırakabilir
Herhangi bir yiyecek tüketmeden çay içerseniz, dehidrasyona neden olabilir. Bunun nedeni, çayın sık idrara çıkmaya neden olan diüretik etkiler sağlamasıdır. Vücut yeterince sıvı almazsa, ciddi dehidrasyona yol açabilir.
Metabolizmayı etkileyebilir
Sabahları içilen ilk içecek bakterilerin sindirim sisteminden temizlenmesine yardımcı olur. Ancak sabahları yüksek konsantrasyonda kafein ve süt içmek bakterilerin ağızdan bağırsağa hareketini etkileyebilir ve bu da sindirim ve metabolizma üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.
Baş ağrısına neden olabilir
Çay, özellikle yemekten önce içildiğinde mide bulantısı ve baş ağrısına neden olabilir. Kafein içerir ve uykusuzluk, huzursuzluk veya titreme gibi semptomlar olarak ortaya çıkabilen merkezi sinir sisteminin aşırı uyarılması ile ilişkili olabilir.
Bu makalede sunulan bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Teşhis ve tedavi için doktorunuzun tavsiyesine başvurun.